Kooklessen

Karin BaankWil je eens met een eigen groep van minimaal 6 personen een thema kookles volgens? Dan kun je in overleg met ons je thema bepalen en verzorgen wij alles zodat jullie optimaal kunnen genieten van het bereiden alsook van het proeven.
Alle kooklessen zijn demonstratie lessen, dat houdt in dat ik diverse gerechten demonstreer en in de tussentijd veel achtergrond informatie over de producten en hun energetische waarde geef en tussendoor is er genoeg ruimte voor vragen en proeven. 
Denk aan een complete lunch of diner, dessert en gebak, sushi's, tapas, party- en fingerfood, vleesvervangers, seizoenskoken, kindervoeding etc. etc. 

Eet van te voren niet teveel, er is genoeg lekkers om te proeven!

De Kookdemonstraties worden in overleg gepland en we nemen daar 3 uur de tijd voor. De bijdrage per persoon is € 35,--.




 

Workshops

Worden ook op aanvraag gegeven en kunnen geboekt worden vanaf minimaal 6 personen en in de studio voor maximaal 8 mensen. 
Wij verzorgen ook workshops op locatie en afhankelijk van de ruimte kunnen daar meer mensen aan deelnemen.
Tijdens een workshop naar keuze gaan jullie zelf aan de slag aan de hand van uitgewerkte recepten  en goede ondersteuning.
Wat voor thema's kunnen er zoal gekozen worden?
Gebak en dessert, sushi's, tapas- party- en fingerfood, soepen, vleesvervangers, granenfeest, seizoens lunch of diner' 
Laat je verrassen en wij gaan dit lekkers natuurlijk gezamenlijk proeven.
Duur van een workshop is 3 uur in overleg prikken we een datum en passende tijd.

Bijdrage per persoon € 37,50, op. locatie gelden andere prijzen.

Voor meer informatie neem dan contact met ons op zodat we samen naar de
mogelijkheden kunnen kijken.

Lees verder

Basiscursus

Koken met natuurvoeding Basisserie 1

Wil je meer weten over natuurvoeding? Wat het inhoud en wat het voor je gezondheid kan betekenen?
Dit is een kennismaking met een nieuwe manier van koken en een interessante uitdaging.
Je leert met - echt voedsel - en plantaardige ingredienten (evt. iets vis) werken waar je lekkere
en simpele bereidingen mee kunt maken. Je maakt kennis met de achtergronden van de natuur-
voedingskeuken, energie van de voeding aan de hand van de yin - yang filosofie, leert kwaliteit
van voedsel herkennen en proeft veel nieuwe producten. Laat je verrassen door deze bijzondere
keuken, zonder vlees, zuivel en suiker.

Nieuwe serie start voorjaar 2017:
Tijd: 19.00 - 21.30 uur
Prijs: € 125,-- voor 4 avonden.



Koken met natuurvoeding Basisserie 2,

Tijdens de 2e serie gaan we verder met het uitdiepen van de gebruikte producten, meer energetisch koken.
Je krijgt veel ins- en outs met betrekking tot yin en yang balans.

Verder wordt er elke keer een menu gemaakt, van eenvoudig tot uitgebreid,  om een uitgebreide menuplanning aan te bieden.

Uiteraard horen er ook tools bij hoe dit toe te passen, zowel voor een 1-  of 2 persoon huishoudens of  familie koken.

Kortom, het beloven weer een 4-tal informatieve en lekkere lessen te worden.

Nieuwe cursus start voorjaar 2017
Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur
Kosten: € 125,--
Lesgever: Karin Baank
Aanmelden: via website - contact formulier







Lees verder

Koken volgens de 5 elementen/transformaties

Sheng is voedende cyclus en Ko is controlerende cyclusIn de thema kooklessen komen de begrippen Yin en Yang aan de orde, wil je graag wat dieper op deze stof ingaan en begrijpen waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren en wat de elementen over je organen, emoties etc. kunnen vertellen?
Dan is wellicht deze serie van de "5 Elementen" iets voor jou.

Een beginnersgroep, die 5x gehouden wordt op de dinsdagavond van 19.00 - 22.00 uur. Waarin een stuk theorie verteld wordt en een maaltijd wordt gedemonstreerd, die we uiteraard gaan proeven.
Deze serie wordt op de volgende  woensdagavonden gegeven:
2016:
27 januari, 24 februari, 16 maart, 13 april en 11 mei.


De kosten voor deze serie zijn € 175,--




 

Lees verder