Kooklessen

Karin BaankAlle kooklessen zijn demonstratie lessen, dat houdt in dat ik diverse gerechten demonstreer en in de tussentijd veel achtergrond informatie over de producten en hun energetische waarde geef en tussendoor is er genoeg ruimte voor vragen en proeven. 
Voor deze thema lessen neem ik elke keer een ander thema, zodat je op deze manier niet alleen veel gerechten leert kennen maar juist ook heel veel productinformatie tot je kunt nemen. Van daaruit kun je dan zelf aan de slag gaan. Dit is zeker handig als je qua voedingspatroon wilt omschakelen.  
Mis je een thema die jou juist erg aanspreekt? Laat hij mij gerust weten, dan kan ik dat toevoegen of anders meenemen naar het volgende programma. 

Eet van te voren niet teveel, er is genoeg lekkers om te proeven!

De Kookdemonstraties worden in de avonduren gegeven van 19.00 - 21.30 uur en de kosten zijn € 27,50 per avond.
Wil je vaker komen, vraag dan naar de strippenkaart, betaal voor 4 avonden en kom gezellig 5 keer! Prijs: € 110,--.

Klik op lees meer en je ziet al de verschillende thema's met bijbehorende data.

Thema kooklessen

Donderdag 20 oktober
Pompoenfestival!
Een avond vol met pompoenen, in alle soorten en maten. Laat de herfst maar komen!
Wat ga ik zoal maken? Soep, zoete- en hartige gerechten, pompoen uit de oven, tempura en meer!
Tijdstip: 19.00 - 21.30 


maandag 24 oktober
Snel en makkelijke te bereiden volwaardige maaltijden!
Deze avond worden  er overheerlijke vegan volwaardige gerechten gemaakt die snel en makkelijke te bereiden zijn.
We hebben het allemaal druk, willen graag gezond eten maar geen uren in de keuken staan.
Ik laat je graag een aantal mogelijkheden zien en proeven!
Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur


Donderdag 3 november
Vegan en suikervrije desserts en gebak!
Er komt vanavond van alles langs, van "cheese"cake tot muffins en van panacotta tot chocomousse en snickers. Dit wordt verantwoord smullen!
Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur


Donderdag 24 november
De natuurlijke huisapotheek - EHBO!

Eerste Hulp Bij Ongelukken! Of wat te doen bij al die kleien maar o zo vervelende ongemakken.
Aan bod komen medicinale dranken, gerechten, remedies en compressen die thuis makkelijk te maken en toe te passen
zijn. Denk aan hoofdpijn, verbranden, buikloop, hoesten, misselijk etc. etc.
Verrassend hoe simpel en effectief het kan zijn.
Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur


Maandag 28 november
December Specials!
Als ik denk aan de decembermaand en de feestdagen dan ruik en proef ik al de pepernoten, (gevuld)speculaas mijn absolute favoriet!,
choco bommetjes, oliebollen, appelflappen en nog veel meer.......
Deze heerlijkheden komen vanavond langs en jullie kijken en proeven. Alles uiteraard suikervrij, vegan en tongstrelend!
Voor ieder wat wils, zowel zoet als hartig.
Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur










 

Workshops

Zaterdag 5 november
Gezonde vegan en suikervrije toetjes en gebak!
Tijdens deze workshop gaan jullie zelf aan de slag aan de hand van uitgewerkte recepten  en goede ondersteuning.
Wat gaat er zoal gemaakt worden? Gebak, taart, muffins, cake, desserts, mousse en gezonde super lekkere snacks.
Laat je verrassen en wij gaan dit lekkers natuurlijk ook allemaal proeven.
Tijdstip: 11.00 - 14.00 uur

De workshops worden  gehouden in een kleine setting dus wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen, want vol = vol.


Zaterdag 10 december
Tapas, party- en fingerfood!
Jullie gaan aan de hand van uitgewerkte recepten en goede ondersteuning zelf aan de slag.
Denk daarbij aan hartig en zoet, en alles waarmee jij jouw party tot een echt feest kunt maken, zoals springrolls,
gevulde wraps, ovenhapjes, taart etc. etc.
Tijdstip: 10.00 - 13.00 uur

Lees verder

Basiscursus

Koken met natuurvoeding Basisserie 1

Wil je meer weten over natuurvoeding? Wat het inhoud en wat het voor je gezondheid kan betekenen?
Dit is een kennismaking met een nieuwe manier van koken en een interessante uitdaging.
Je leert met - echt voedsel - en plantaardige ingredienten (evt. iets vis) werken waar je lekkere
en simpele bereidingen mee kunt maken. Je maakt kennis met de achtergronden van de natuur-
voedingskeuken, energie van de voeding aan de hand van de yin - yang filosofie, leert kwaliteit
van voedsel herkennen en proeft veel nieuwe producten. Laat je verrassen door deze bijzondere
keuken, zonder vlees, zuivel en suiker.

Nieuwe serie start voorjaar 2017:
Tijd: 19.00 - 21.30 uur
Prijs: € 125,-- voor 4 avonden.



Koken met natuurvoeding Basisserie 2,

Tijdens de 2e serie gaan we verder met het uitdiepen van de gebruikte producten, meer energetisch koken.
Je krijgt veel ins- en outs met betrekking tot yin en yang balans.

Verder wordt er elke keer een menu gemaakt, van eenvoudig tot uitgebreid,  om een uitgebreide menuplanning aan te bieden.

Uiteraard horen er ook tools bij hoe dit toe te passen, zowel voor een 1-  of 2 persoon huishoudens of  familie koken.

Kortom, het beloven weer een 4-tal informatieve en lekkere lessen te worden.

Nieuwe cursus start voorjaar 2017
Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur
Kosten: € 125,--
Lesgever: Karin Baank
Aanmelden: via website - contact formulier







Lees verder

Koken volgens de 5 elementen/transformaties

Sheng is voedende cyclus en Ko is controlerende cyclusIn de thema kooklessen komen de begrippen Yin en Yang aan de orde, wil je graag wat dieper op deze stof ingaan en begrijpen waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren en wat de elementen over je organen, emoties etc. kunnen vertellen?
Dan is wellicht deze serie van de "5 Elementen" iets voor jou.

Een beginnersgroep, die 5x gehouden wordt op de dinsdagavond van 19.00 - 22.00 uur. Waarin een stuk theorie verteld wordt en een maaltijd wordt gedemonstreerd, die we uiteraard gaan proeven.
Deze serie wordt op de volgende  woensdagavonden gegeven:
2016:
27 januari, 24 februari, 16 maart, 13 april en 11 mei.


De kosten voor deze serie zijn € 175,--




 

Lees verder