Over ons

Karin Baank

Al meer dan 35 jaar word ik geïnspireerd door de Macrobiotiek, 5 Elementenleer en de Yin – Yang filosofie en heb ik koken tot mijn beroep gemaakt.
Gaandeweg is koken echt mijn passie geworden en sta ik elke dag met veel plezier in de keuken.

Mijn basiskennis komt van het Kushi Instituut in Amsterdam. Daar heb ik de diverse levels doorlopen, heb ik jaren met veel plezier als lesgeefster en ook 2 jaar ook als Chef Kok in restaurant Deshima gewerkt.

Meer dan 10 jaar heb ik met veel plezier als lesgeefster aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit in Antwerpen, de Internationale Macrobiotische School in Devon, de Macro Coach opleiding in Gent en op diverse retreats kook- en theorielessen gegeven.

Langzaamaan heb ik dit afgebouwd en is daar de catering als hoofdactiviteit uit voortgekomen. Samen cateren Rob en ik op locatie voor groepen van 15 – 55 personen in Nederland, Belgie, Spanje en Frankrijk. Zo fijn om direct contact te hebben met de mensen waarvoor je kookt en ze tegelijkertijd de meerwaarde van onze voeding te laten ervaren en onze kennis hierover te delen.

Vanaf 2014 heb ik mijn eigen Kookstudio –  Puur koken met Passie – in Almere, om zo ook de mensen in mijn directe omgeving de mogelijkheid te bieden van dit alles te kunnen genieten.

Wat mij vooral aanspreekt, is om met een geringe hoeveelheid ingrediënten een zo gevarieerd mogelijk smakelijke, evenwichtige en voedzame maaltijd neer te zetten.
Die je helder van geest, flexibel en je op een natuurlijke manier slank houdt.
Tijdens de Corona tijd, verzorgen wij elke week afhaalmaaltijden, meestal op donderdag of vrijdag.
Op Instagram en Facebook staat de actuele informatie.

ROB BAANK

Ik heb al 40 jaar ervaring in deze bijzonder keuken. Na het afronden van mijn carrière bij de brandweer heb ik in India de Kundalini teacher training en aansluitend de vipassana gevolgd.
De laatste jaren vormen wij samen het koksteam op vele retreats in binnen- en buitenland.
Heel fijn om zo Yin en Yang te combineren en de benefits van beide te laten samenkomen.

Mijn specialiteit is fermenten en fermenteren kan je leren!
Hiervoor heb je relatief weinig nodig. De hoofdingrediënten zijn: een zoutbron, azijn, druk en tijd.
Het eten van fermentatie producten heeft een gunstige invloed op de spijsvertering. Dat kunnen kort geperste salades zijn, kimchi en pickles die meer tijd nodig hebben zoals bv zuurkool etc.
Dan maak ik ook nog de super healthy eiwitproducten zoals tempeh, natto en tofu, die tevens veel vitamine B12 bevatten. Dit alles uiteraard op plantaardige basis.

Binnenkort meer…..